//
Uncategorized

Segon trencament de cintura de la degana de lletres

La continuació de la Junta Permanent irregular fets del 29 de Març…

[crònica d’ahir]

Comunicat de l\’Assemblea de Lletres 29.05.08;

Comunicat del Deganat de Lletres 29.05.08 [distribuit per llista oficial a tota la Facultat]

Comunicat del Deganat de Lletres 30.05.08 [distribuit per llista a tota la comunitat universitària]

Comunicat de l\\\’Assemblea de Lletres a tota la comunitat universitària. 30.05.08

Comunicat de l\’Assemblea de Lletres per als treballadors de seguretat de la UAB 30.05.08

Link Relacionat: Censura dels Comunicats de la Coordinadora d’Assemblees

Avui 30 de maig, un nombrós grup d’estudiants s’ha dirigit al rectorat a presentar recursos d’irregularitat per la constitució de la junta permanent que avui havia d’aprobar els graus. A més a més, tambè es reclamaven explicacions a la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres per els aconteixiements d’ahir, així com la seva dimissió immediata.

La marxa ha començat al voltant de les 11.30 h del matí i a l’arribar al rectorat s’ha presentat al registre un recurs al deganat, un recurs d’alçada al Rector i una petició de mediació i arbitratge al Síndic de greuges de la UAB. Tots ells requerien la invalidació de la junta permanent constituida de forma irregular per la degana.

Els estudiants a l’arribar s’han trobat amb un cordó de seguretat de la universitat amb qui no hi ha hagut conflicte, malgrat el desmai d’un dels memebres de la seguretat privada fruit de la pressió i tensió del moment. S’ha realitzat una assemblea al vestíbul del rectorat deixan ben clar que en cap cas ha estat intenció dels i les estudiants l’assumpte amb el membre de seguretat i declarant responsable dels fets a la degana de la Facultat de LLetres, doncs ha estat ella qui ha originat la situació tensa amb la seva voluntat de no dialeg.

La presencia de la degana, qua havia convocat a tots els juntaris al rectorat ha brillat per la seva absència. Tal com va succeïr ahir, les irregularitats en la celebració de la junta han estat les protagonistes, ja que els estudiants i alguns professors (juntaris tots ells) s’han assabentat que en aquell mateix moment s’estava celebrant la junta per la que els havien convocat, no al Rectorat com s’havia dit publicament, sinó al Deganat de Lletres i en secret. Finalment sembla que la reunió irregular de la Degana amb alguns juntaris s’ha acabat per suspendre quan han sabut que els estudiants es dirigien cap a la seva Facultat.

Ara mateix els estudiants estan ocupant el despatx de la degana, esperant a que aquesta arribi i doni explicacions del que ha passat en aquests dos dies. La ocupació és amb la porta oberta del despatx i el servei de seguretat de la universitat n’està al corrent i hi té accès continuat. Per altra banda no hi ha presència policial coneguda com sí que hi va haver ahir.

Cal recordar que entre la documentació que ha enviat el Secretari General, senyor Rafael Grasa, pel proper Consell de Govern, al punt 5.1 hi consta l’aprovació de nous titols de Grau com el de Sociologia i el de Geologia i Química, així com 6 nous graus de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Tal com estableixen els Estatuts de la UAB, aquests graus abans han de ser aprovats a les Juntes de Facultat. Per a la sopresa dels estudiants: la Junta de Facultat de Ciències els ha aprovat encara, la Junta de Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia encara no s’ha constituit i pel que fa als de Lletres la Junta Permanent tampoc els ha donat els vist i plau encara (al menys, els estudiants juntaris no han sigut informats d’aquest extrem com qualsevol altre membre). Així doncs, en el proper Consell de Govern del dia 4 de Juny vol aprobar uns graus dels que no en disposa de l’imprescindible aprovació de les seves respectives Facultats, al menys si es que encara els Estatuts de la UAB segueixen sent la norma màxima d’aquesta universitat.

ACTUALITZACIÓ [20h]

Els estudiants reunits al despatx de la Degana han rebut la visita de la Degana, del Rector, del Vicerector d’Estudiants i de diversos professors membres de la Junta Permanent. Han intercanviat la paraula en mig dels crits d’algunes professores que acusen als estudiants d’haver provocat “un infart” al treballador de seguretat privada i han volgut provocar als estudiants presents per tal de que s’els agredeixi -extrem al qual cap estudiant ha arrivat-. La Degana ha declinat acceptar cap de les reivindicacions de l\’Assemblea.

Els estudiants han desallotjat el despatx i al vestíbul el Rector s’ha ratificat en la decisió de cridar als Mossos d’Esquadra fins i tot contra els estudiants asseguts al pati de lletres el dia 4 de Març. Davant l’argumentació de que aixó incumpleix el que estableixen, novament els Estatuts de la UAB pel que fa als seus principis de funcionament (llibertat d’expressió i reunió als recintes i campus universitaris) el Rector, com a resposta, ha interpelat a un estudiant que fumava que “això està prohibit” sense cap argument més.

Els estudiants de l’Assemblea de Lletres s’han reunit i han emet dos comunicats (a sota) i han introduït dos nous punts a la taula de reivindicacions referents a l’amenaça d’obrir més expedients contra els estudiants i a l’exigència de responsabilitats polítiques pels fets ocurreguts al matí al Rectorat.

Així mateix, l’Assemblea ha redactat un comunicat específic pels treballadors de seguretat de la UAB i ha escollit una delegació per tal de tenir un canal de comunicació permanent amb el Deganat i els treballadors de seguretat (amb els quals ja s’han reunit aquesta mateixa tarda).

SEGON COMUNICAT DE L\’ASSEMBLEA DE LLETRES DAVANT EL SEGON INTENT D\’APROVAR IRREGULARMENT ELS GRAUS

Els i les estudiants de l’Assemblea de Lletres hem pujat aquest matí al Rectorat per denunciar la reunió irregular de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres que pretenia aprovar els Graus contra l’opinió de l’estudiantat de la facultat.

Ens hem trobat amb un cordó de seguretat que, per ordre del Deganat/Rectorat, ens volia impedir l’accés a un recinte públic com és Rectorat i en concret, a la segona planta.

El bloqueig ha produït una situació de tensió sense que cap membre del Deganat o del Rectorat estigués per resoldre-la dialogadament. Com a resultat del bloqueig diversos estudiants i un treballador de la seguretat privada de la UAB han estat ferits.

La responsabilitat del que ha succeït aquest matí és d’aquells i aquelles que han volgut impedir l’exercici d’un dret legítim i reconegut als Estatuts de la UAB[1] (llibertat d’expressió i reunió) i han enviat als treballadors de seguretat sense tenir en compte ni la perillositat del lloc (escales estretes) ni mediació de cap mena: el Rector i la Degana de la Facultat de Lletres.

Així mateix, comuniquem que ha estat tramitada al Registre General d’impugnació de la Junta Permanent de la Faculta de Lletres ‘constituïda’ irregularment ahir.


EXIGIM

al Deganat de la Facultat de Lletres:

1. Que no es convoqui cap Junta Permanent per aprovar els graus aquest curs i que no es reconegui legalment la Junta Permanent constituïda de forma irregular el dijous 29 de maig i que, per tant, aquesta no pugui prendre cap decisió.

2. Que no s’aprovin els graus sense un referèndum previ de tota la facultat. Trobem que una mesura extraordinària com és aprovar uns graus que afectaran milers d’estudiants i centenars de professors en el futur necessiten un debat i posicionament públic del conjunt de la comunitat educativa. Demanem la convocatòria d’un Referèndum i que deganat assumeixi els resultats. Per debatre sobre els graus i la convocatòria d’un Referèndum hem demanat des de l’Assemblea d’Estudiants una Junta Extraodinària, que ja s’està tramitant.

3. La dimissió de la degana. Per tres motius:

– Per intentar aprovar a corre-cuita els nous graus a esquenes de la comunitat educativa i amb l’oposició de tot l’estudiantat.

– Per haver constituït la Junta Permanent de forma irregular, d’amagat dels representants a la Junta Permanent de l’Assemblea d’Estudiants i en el vestíbul, fora del lloc on es convocava la reunió.

– Per la seva responsabilitat directa en la càrrega policial del 4 de març, que va produir desenes de ferits entre els i les estudiants reunides pacíficament al pati de Lletres.

4. Que el Deganat faci públic el seu posicionament sobre els tres punts anteriors.

5. Responsabilitats polítiques pel cordó de seguerat que impedia la lluire circulació al rectorat i que és ilegal segons els estatuts de la UAB.

6. Que no es facin mesures repressives contra els estudiants que lluiten per la defensa de la universitat pública.

NO ALS GRAUS

NO A LA LOU

NO A BOLONYA

PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA

Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 30 de Maig de 2008

Més informació:
asslletres.blogspot.com
especialbolonya.wordpress.com[1] Estatuts de la UAB. art.3.4.a. Principis d’actuació:’La llibertat de càtedra, de recerca i d’estudi, així com la llibertat d’expressió i de reunió dins dels recintes i campus de la universitat.’).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

RSS Uni Riot (Itàlia)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

  • 155.921 visites
Mai 2008
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors
A %d bloguers els agrada això: