//
Uncategorized

UAB: Greus discrepàncies al sí de la institució sobre els nous plans d’estudi

Les contradiccions entre els estaments institucionals de la UAB en relació als nous plans d’estudi trascendeixen als estudiants. A Econòmiques i Lletres es filtren les discrepàncies de fons sobre una reforma sense finançament solvent i amb unes garanties democràtiques dubtoses.

Esmena a la totalitat al Grau d’Econòmiques

A la Facultat d’Econòmiques, David Pujolar -professor doctor del Departament d’Economia d’Empresa- ha presentat una esmena a la totalitat del pla d’estudis de grau, esmena que s’afegeix a la negativa dels estudiants de l’assemblea a aquest pla d’estudis.

Els motius de l’esmena a totalitat són molt contundents i no deixen marge de dubte:” falta de compromís real amb els principis d’una Universitat Pública”, “manca de transparència informativa i de possibilitats de participació de col·lectius implicats en la definició i articulació dels nous plans d’estudi”. L’escrit original lliurat al registre es pot llegir aqui.

Conflicte a Humanitats

Segons informen fons de la Facultat de Lletres de la UAB, l’Equip de Coordinació de la titulació d’Humanitats possa els seus càrrecs a disposició de l’Equip deganal per un fort desacord sobre la metodologia d’aprovació i la manca d’informació referent al nou grau d’Humanitats.

Segons un escrit atribuït a l’Equip de Coordinació “no va poder intervenir en el procés de revisió i de redacció final del nou pla d’estudis de Grau” i tampoc ” poder participar en el document d’equiparació entre assignatures de Llicenciatura i assignatures de Grau”. Afegeixen: ” El fet de no haver pogut treballar en estreta col.laboració amb l’equip de Deganat des del moment del disseny del nou pla d’estudis, tal com hauríem desitjat, ha provocat que, de vegades, la Coordinació desconegués informació rellevant sobre el pla d’estudis o el procés de matrícula”.

L’Equip de Coordinació també recull que “han donat suport manifest a l’equip de Deganat en múltiples ocasions i sempre que les circumstàncies ho han requerit”. Tot i això no han vist recompensat els seus esforços tot i que, ni tan sols sel’s va informar de l’avaluació positiva de l’ANECA sobre el pla d’estudis presentat.

Aquesta notícia, encara pendent de confirmació oficial – i depenent de si el Deganat efectivament l’acepta- il·lustra el que els estudiants de Lletres denuncien des de fa mesos en relació a la manca de democràcia i de transparència en el procés de reforma dels plans d’estudi i que ha comportat un contenciòs administratiu per convocatòria irregular de Junta Permanent.

El Grau d’Humanitats és una de les titulacions que enguany s’imparteixen a la UAB segons el Reial Decret de Graus , juntament amb el de Matemàtiques i Física. El procés d’aprovació del Grau de Traducció i Interpretació comportà la dimissió de l’Equip deganal per “ingovernabilitat de la facultat” davant la negativa d’un important sector del professorat i de l’Assemblea d’Estudiants. Tot i això, amb la renovació de l’equip deganal i el desgast institucional de l’assemblea van comportar l’aprovació del pla d’estudis de grau a FTI.

Debats

2 thoughts on “UAB: Greus discrepàncies al sí de la institució sobre els nous plans d’estudi

 1. Com a equip de Coordinació de la Titulació d’Humanitats demanem que, just a sota de la notícia que publiqueu sobre el conflicte a Humanitats, inclogueu la nota següent:

  L’equip de Coordinació de la Titulació d’Humanitats vol puntualitzar tota una colla de fets en relació amb el que heu publicat:
  1. No és cert que estiguem en desacord amb la metodologia d’aprovació ni amb la manca d’informació referent al nou Grau d’Humanitats. Simplement haguéssim desitjat que la nostra participació hagués estat més activa del que va ser finalment. Altrament no s’entendria que aquest nou pla d’estudis s’hagués aprovat per unanimitat tant a la Comissió d’Estudis de Grau com en Junta Permanent.
  2. El contingut de la carta NO TÉ RES A VEURE amb les crítiques adreçades al procés de Bolonya ja que des dels inicis ens hem manifestat en absolut acord amb el procés d’adaptació al nou EEES.
  3. Donem ple suport a l’equip de Rectorat i a l’equip de Deganat en relació amb els fets dels estudiants a la Facultat de Lletres que, d’altra banda, ja vam condemnar en el seu moment.
  Equip de Coordinació de la Titulació d’Humanitats

  Posted by Gemma Puigvert | 31 Octubre 2008, 12:02 pm
 2. L’equip de moderació d’especialbolonya considera la presencia del comentari com a concessió suficient per a l’argumentació de l’equip de coordinació de la Titulació d’Humanitats. Espacialbolonya és un mitjà independent i es reserva el dret a informar més enllà de la voluntat dels actors.En qualsevol cas moltes gràcies per la vostra col·laboració.

  Posted by especialbolonya | 31 Octubre 2008, 9:17 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 154.534 visites
Octubre 2008
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Join 12 other followers

%d bloggers like this: