//
Uncategorized

El Vicerector de la UAB contesta a les demandes dels estudiants que ocupen la UAB

El vicerector d’estudiants, Joan Carbonell ha participat avui al migdia en un debat obert amb els estudiants que han ocupat la Facultat de Polítiques i Sociologia.

Carbonell ha parlat amb els estudiants sobre les 3 demandes per les quals s’ha ocupat la facultat:

 1. Reconeixement i solucions al dèficit de la UAB
 2. Retirada dels 31 expedients i els 15 processos penals oberts als estudiants d’aquesta universitat.
 3. Que el referèndum, sobre l’aplicació del Pla Bolonya, del dia 25 de novembre sigui legal i vinculant.

-El vicerector ha reconegut el dèficit de 20 milions d’euros de l’Autònoma sense donar solucions. Així mateix, s’ha excusat amb l’argument poc fonamentat de que altres universitats catalanes com la UPC o la UB tenen un dèficit major.

-Sobre els 31 expedientats, ha dit que és un procés obert i que ells no poden prendre cap decisió fins que surti una resolució. Ha ignorat també que un dels expedients s’ha retirat sense que s’hagi arribat al final del procés. Referent als imputats, ha declarat que la UAB ha retirat la denúncia per danys materials, fet poc important, tenint present que la denúncia penal per desordre públic (denúncia major posada per la seguretat privada de l’Autònoma), segueix present amb el complert suport material i informatiu del rectorat de la universitat.

-Sobre el referèndum, Carbonell s’ha negat a que sigui legal i vinculant. D’aquesta manera, el Rectorat de la UAB no reconeix les decisions preses democràticament pels estudiants.

Les 3 demandes dels estudiants han estat obviades i, davant d’això, l’estudiantat continuarà amb l’ocupació de les aules de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Crònica del primer dia

Comunicat del Degà de Polítiques, Josep María Sanahuja.

La democràcia cobra vida a la facultat més progre de tot el campus:

Vull senyalar la il·legalitat d’aquest fet i per tant demano a tots els professors que imparteixin classe es mantinguin ferms i rebutgin interrompre la classe (es tractaria de dur a terme una “resistència democràtica”), evitant l’enfrontament directe amb els ocupants. Si ho considereu convenient podeu consultar amb els vostres alumnes.
Naturalment en el cas de que els ocupants adoptin una actitud coactiva i violenta no quedarà més remei que abandonar l’aula. En aquest cas no estaria de més fotografiar als violents encara que sigui amb el telèfon mòbil, vosaltres mateixos”

Els comunicats de l’Assemblea de Ciències Polítiques

El Blog de l’Assemblea de Polítiques

El Blog de seguiment de l’ocupació

Fotografies seguiment de l’ocupació

Seguiment de Mitjans de comunicació d’avui:

Lun, 17 de Nov del 2008//17:58
Cataluña: Unos 500 alumnos UAB ocupan la Facultad de Políticas en protesta Plan Bolonia
fírgoa

Lun, 17 de Nov del 2008//20:46
17-11-2008: Estudiantes paralizan las clases como protesta por el Plan Bolonia
Ociocrítico.com Portada

La UAB renuncia presentarse como acusación particular contra los 15 estudiantes expedientados en proceso penal
Yahoo! España Catalunya

La UAB renuncia presentarse como acusación particular contra los 15 estudiantes expedientados en proceso penal
Diario Directo Catalunya

Garmendia admite que hay que mejorar el diálogo con los estudiantes
Galiciae Portada

Uns 500 alumnes de l’UAB ocupen la Facultat de Polítiques en protesta pel Pla Bolonya
3cat24 Vallès Occidental

Lun, 17 de Nov del 2008//17:37
Eleccions al Claustre de la UAB
UAB Notícies

La Haine

Setmana de Lluita a la UB Raval i Ocupació a la UAB. Indymedia

Kaos en la Red

Anuncis

Debats

10 thoughts on “El Vicerector de la UAB contesta a les demandes dels estudiants que ocupen la UAB

 1. Como alumno de la facultad quiero expresar mi decepción ante estos hechos. En primer lugar, que legitimidad tenéis para “invitar a debatir” de manera coercitiva a los alumnos presentes en clase, yo salgo en ese video y precisamente a pesar de votar a favor de hacer clase se impidio la misma. Hay lugares apropiados para debatir estos temas, como el edificio de estudiantes. Yo estuve presente y me sentí amenazado, sentí barbaridades como: “aquí no se hace clase porque esta aula esta ocupada”. Esa es la democracia que queréis? Es cierto que el plan Bolonia tiene muchas deficiencias, pero no son las maneras. ¿Que opinareis si me planto en vuestra casa y “os invito” a realizar un debate. Personalmente, la palabra ocupación no es compatible con dialogo. Vuestras reclamaciones totalmente aceptables son desacreditas por vuestros métodos, pues cuando invadís los derechos de otras personas perdéis el ideal por el que estáis luchando.

  Un saludo

  Posted by Alumno políticas | 18 Novembre 2008, 9:32 pm
 2. Por cierto el comunicado del decano que habéis puesto ha sido manipulado por vosotros el original es este (igual que la manipulación de vuestro video) espero que no emborréis esto y permitáis que la gente vea la verdad. Gracias

  Benvolguts/des,

  Per al proper dilluns dia 17 de novembre la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) de la UAB, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i els Estudiants de l’Assemblea de la Facultat tenen la intenció d’ocupar les aules de la Facultat de forma indefinida, impedint el normal desenvolupament de les activitats acadèmiques, per protestar per el procés de Bolonya i per exigir al Rectorat la retirada dels expedients acadèmics actualment en tràmit pels incidents del curs passat a la Facultat de Lletres.

  He d’assenyalar que això és un acte il·legal i antidemocràtic i que només el professor, en tot cas de comú acord amb els alumnes de l’aula, pot suspendre les classes. He tramés un missatge a tots els professors de la Facultat amb la finalitat de que desenvolupin amb normalitat les activitats acadèmiques sense deixar-se intimidar per grups minoritaris. Això és el que us demano a tots vosaltres, que decidiu col·lectivament si voleu aturar les classes; només amb una actitud de “resistència democràtica” podem fer front a aquest grups minoritaris. A més us he de senyalar que la Plataforma d’Estudiants de la Facultat (PEF) que, recordem-ho, va guanyar les eleccions a la Junta de la Facultat el passat mes d’abril, condemna l’ocupació i es desmarca totalment dels fets del dilluns.

  Us he de senyalar que jo, com a Degà, oferiré espais alternatius als ocupants perquè puguin desenvolupar les activitats que creguin convenient de forma democràtica, amb pau i sense violències.

  La comunitat universitària de la Facultat, professors i estudiants, no es pot deixar intimidar per un reduït grup d’estudiants molt d’ells aliens a la Facultat.

  Rebeu una cordial salutació,

  Josep Mª Sanahuja,
  Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia

  Posted by Alumno políticas | 18 Novembre 2008, 10:08 pm
 3. Company,

  La diferència entre la teva casa i l’aula és que l’aula és un edifici públic d’un recinte dedicat al coneixement i pensament crític i que debatre no hauria de ser cap problema tenint en compte que els deganats no han fet la feina d’informació que està duent a terme l’assemblea i gràcies a la qual ara sé que m’estic jugant amb tant grau i tan màster i tant Bolonya.

  Agraeixo als companys i companyes la feina de difusió i de divulgació i em fa molta ilusió poder viure aquesta experiència de democràcia en directe a les aules.

  No entenc perquè t’indignes si tampoc estàs d’acord amb Bolonya i tampoc entenc perquè vols fer clase precisament aquesta setmana, precisament en el moment crític d’aplicació d’una reforma que a mí em farà fora de la universitat (estudio i treballo). Potser tu tens la vida resolta?

  Posted by Un altre estudiant de polítiques | 19 Novembre 2008, 12:55 am
 4. Benvolgut “alumno”,
  referent al segon comentari en que acuses de manipulació a aquesta pàgina d’informació et volem fer saber que si atens a la capçalera del document complert del comunicat del degà de la Facultat de CCPP i Sociologia observaràs que és el comunicat dirigit als professors/es de departament, no al que deus haver rebut tu com a alumne.
  Pel que fa a la manipualció del vídeo, desconeixem el teu concepte de manipulació, però en qualsevol cas et convidem a que et posis en contacte amb el grup que ha tingut la iniciativa de fer-lo: APOPTOSIS.
  Finalment dir-te que no esborrem els comentaris, malgrat ens acusin equivocadament, i que la nostra tasca és informar a la comunitat universitaria amb el mínim de filtres possibles.
  Malgrat tot, gràcies per la teva col·laboració,

  Posted by especialbolonya | 19 Novembre 2008, 1:15 am
 5. Comunicat de resposta al Vicerector per part de la Comissió de Suport als repressaliats polítics de la UAB
  http://repressiouab.wordpress.com/2008/11/19/resposta-a-la-renuncia-a-laccio-penal-del-rectorat-de-la-uab/

  Posted by Especial Bolonya | 19 Novembre 2008, 10:36 pm
 6. Hola, estoy en contra del Plan Bolonya pero también de la manipulación que estais haciendo en ésta pagina de la situación de la facultad de ciencias políticas y sociologia de la UAB. Como ha dicho “Alumno Políticas” ése es el verdadero documento que el degano nos mandó a todos los estudiantes, en ningún caso es el destinado a los profesores. Por otra parte, me parece vergonzosa la manipulación que habéis hecho del susodicho documento, cito textualmente “En aquest cas no estaria de més fotografiar als violents encara que sigui amb el telèfon mòbil, vosaltres mateixos” jaja pero qué es ésto! Sois peor que el “Salsa Rosa” y el “Dónde estás corazón” juntos! Éso és manipulación de la información y lo demás son tonterías…creo que algunos de vosotros deberíais considerar cambiaros de carrera, seguro que en periodismo os iría mucho mejor.

  Posted by Estudiant CCPP UAB | 20 Novembre 2008, 8:20 pm
 7. Respecte a l’últim comentari hem de fer esment per segona vegada que el degà de la facultat de polítiques i sociologia va elaborar dos comunicats, un per a estudiants i l’altre per a professorat. És en el segon en el que es suggereix al professorat a fotografiar amb els mòbils “als violents”.
  Per descomptat, i especialbolnya mai ha dit el contrari, el comunicat que va enviar a l’alumnat no conté aquesta frase.

  Posted by especialbolonya | 21 Novembre 2008, 10:33 am
 8. No tenéis credibilidad y os lo habéis ganado a pulso. Si sois capaces de inventaros que la Unión Europea está detrás de Bolonia (se expuso en una charla que nos forzastéis a hacer), cuando no es así, entonces sois capaces de inventaros cualquier chorrada sobre los comunicados.

  Y si queréis hacer algo, dejad de dominar vosotros lasasambleas e iniciad un proceso de autopurgado. Renunciad a tener vuestra cuota de protagonismo y poder (no me vais a negar que no os la cascáis cuando sacáis gente de clase) e integrad a todo el alumnado. Eso significa invitar a todos a las votaciones. Si votáis la entrada en una huelga conseguid 200 personas mínimo, que en la facultad no somo 4 gatos.

  Ah, y aprended a escribir correctamente vuestra octavillas. No sé que os ha hecho la ortografía y la gramática, pero de bien seguro que no tienen nada que ver con el patriarcado. Más bien con lo poco que trabajáis para “representarnos”.

  Es que no sabéis lo que jode estar contra Bolonia y que nos impidáis hacer una oposición digna. Es realmente insoportable.

  Posted by Joan | 21 Novembre 2008, 4:36 pm

Trackbacks/Pingbacks

 1. Retroenllaç: Resposta a la “renúncia a l’acció penal” del Rectorat de la UAB « La repressió política a la UAB - 19 Novembre 2008

 2. Retroenllaç: MANIFESTACIÓ 20 NOVEMBRE 12 H PL. UNIVERSITAT « Especial Bolonya - 19 Novembre 2008

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 150,013 visites
Novembre 2008
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« oct.   des. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Join 12 other followers

Anuncis