//
Uncategorized

Ocupacions a la UAB: la Facultat de Polítiques dóna el relleu a la Facultat de Lletres

3047305659_716fdb2bd4

Avui l’Assemblea de Polítques amb el recolçament de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat de la UAB (CAF) i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, han desocupat la Facultat de Polítiques per tal de tornar uns dies a la normalitat a la facultat per tal d’apropar-se amb als estudiants als quals encara no ha arribat l’assemblea i per tal d’ampliar la informació i quòrum de l’acció, que tindrà rèplica a partir de dilluns a la Facultat de Lletres – aprovada per aclarparadora majoria d’una assemblea de més de 200 persones-. Es pot ddconsultar la crònica del dia d’avui al Blog que acollirà les notícies sobre totes les ocupacions a la UAB: Contra Bolonya, ocupem les aules

Els estudiants han recollit i netejat els espais que han fet servir durant cinc dies d’intensa convivència, treball informatiu i formatiu per a l’estudiantat de la Facultat i d’altres que han visitat expressament la facultat per tal d’obtenir allò que els deganats i l’Equip de Govern no han fet fins ara: informar amb solvència sobre com els afecta la reforma dels plans d’estudi i la reforma universitària (LOU, LUC i Reials Decrets que desenvolupen l’Espai Europeu d’Educació Superior).

Tot i que el diàleg amb el deganat mai ha estat interromput, aquest no es pot qualificar de satisfactori, tenint en compte que l’Equip de Govern (que avui a substituït al Vicerector d’Estudiants, Joan Carbonell, pel Secretari General, Rafael Grasa), només ha accedit a elaborar un informe o article explicant el pla de viabilitat que té previst dur a terme la UAB per aplicar la reforma sens el finançament públic promés per la Conselleria i amb un dèficit acumulat – ja reconegut públicament- de més de 22 millions d’euros. Pel que fa al referèndum, no hi ha cap intenció de donar-li ni legalitat ni caràcter vinculant i -per descomptat- tampoc caràcter retroactiu pel que fa als plans d’estudi ja aprovat -diversos en contenciós adminsitraitu per una supossada aprovació irregular, en concret els concernents a la Facultat de Filosfia i Lletres-. Els expedients tampoc han estat matèria de negociació i persisteix la voluntat de tancar la seva instrucció.

L’ocupació de la Facultat de Ciències Polítiques ha supossat un abans i un després al moviment assembleari de la UAB, que ha vist com les assemblees de facultat creixen exponencialment i l’interès i indignació sobre la reforma universitària s’estenen entre l’estudiantat i part del professorat. Així, les assemblees de comunicació i de d’educació també han anunciat accions similars per tal d’obrir espais de debat horitzontal i col·lectiu no unidireccionals i parcials a l’estil de la Ministra Garmendia i del Rector, Lluís Ferrer en el seu tour de fa dos anys per les facultats.

Davant l’anunci d’ocupació de Lletres, CGT ha dirigit un comunicat al professorat i personal d’administració i serveis del centre encoratjant-los a participar de l’acció en base a la positiva experiència de la Facultat de Polítiques. D’altra banda, l’Equip de Govern ha fet un comunicat no publicat a la plana de la UAB però consultable per tot el personal i estudiatns de la UAB en un racó de la web, que reproduïm tot seguit:

Comunicat de l’ Equip de Govern de la UAB per a la comunitat universitària
______________________________________________________________________________________


Des del proppassat dilluns 17 de novembre, les aules de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia estan ocupades, de forma no consentida. Aquesta ocupació s’ha produït en un context de mobilitzacions a Catalunya i arreu de l’ estat, que ha comportat accions semblants a altres universitats espanyoles i catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat de València).

Així mateix, l’ocupació de la Facultat s’ha dut a terme, malgrat l’oferta prèvia de cedir espais alternatius per realitzar les activitats previstes pels ocupants.
Durant la setmana, l’activitat acadèmica a la Facultat s’ha desenvolupat de forma irregular i decreixent, i ha requerit un esforç gran per part del Deganat, del professorat i de la majoria de l’alumnat, els quals han reclamat repetidament poder exercir el dret i el deure a rebre i impartir docència, així com el dret a decidir lliurement.

L’Equip de Govern i el Deganat han mantingut contactes diaris amb els ocupants. Pel que fa a les seves reivindicacions, la posició de l’Equip de Govern és la següent:

 1. El dèficit pressupostari acumulat de la universitat ja és conegut i reconegut pel Consell de Govern, pel Consell Social, per la Generalitat i per la Sindicatura de Comptes. També ho és el Pla d’ajustament pressupostari per fer-hi front.
 2. Els expedients vats per conductes produïdes el 18 d’abril i el 29/30 de maig estan arribant a la fase final de la d’instrucció i no seran retirats. Quan el rector conegui les resolucions dels instructors prendrà les decisions que corresponguin sense tancar les vies de diàleg amb totes les persones que en puguin resultar afectades.
 3. El referèndum, d’acord amb la legislació general vigent i amb la normativa de la universitat, no pot tenir caràcter vinculant. Tal com han fet altres universitats catalanes, s’ha ofert als estudiants suport logístic per realitzar una consulta pública sobre l’EEES.

L’Equip de Govern, davant d’aquesta situació, vol fer saber a la comunitat universitària:

 1. Que, amb els degans, deganes i directors d’escola, condemna l’ocupació, ja que violenta drets fonamentals de les persones i perjudica la universitat pública.
 2. Que expressa el seu suport i solidaritat a la comunitat universitària de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia.
 3. Que està fent tots els esforços possibles per garantir els drets abans esmentats de forma plena.
 4. Que coordinarà amb la resta d’universitats públiques catalanes i amb les autoritats autonòmiques les decisions que prengui.
 5. Que mantindrà obertes les vies de diàleg amb els ocupants.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 156.319 visites
Novembre 2008
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors
A %d bloguers els agrada això: