Informen l’Assemblea de Lletres i la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants dels resultats del referèndum decisori sobre el futur de l’ocupació de la Facultat, en el que s’han batut tots els rècords de participació d’absolutament totes les votacions a òrgans de govern, amb resultat de continuar amb l’ocupació amb aturada de docència. Els resultats a la plana de la web de l’Assemblea de Lletres.
D’altra banda, ahir es van celebrar diverses assemblees a les facultats ocupades les quals van decidir desocupar les aules i celebrar un cercavila que va culminar amb l’ocupació del Rectorat de la UAB. Aquesta notícia ha estat desigualment interpretada pels mitjans de masses, tanmateix cal recordar que:
Ahir o avui es preveu la ressolució dels expedients disciplinaris amb amenaça d’expulsió contra 26 estudiants mobilitzats contra la privatització de l’ensenyament públic:
- S’ha ocupat, el dia de les eleccions a rector/a, l’edifici que simbolitza la responsabilitat última en la repressió política i la signatura d’acords vàlids per a totes bandes sobre el futur de l’ensenyament a la UAB: el Rectorat.
- S’han desocupat les aules després de setmanes de treball formatiu i informatiu intensiu sobre la reforma, iniciativa que no ha desenvolupat ni tan sols enriquit com a institució cap deganat ni membre de l’equip de Govern.
- S’ha desocupat després de diverses assemblees de distensió i trobada de punts de consens i d’acord entre estudiants que comparteixen aules i espais, després d’haver patit fortes pressions des dels òrgans de govern de les facultats (fonamental i destacadament, Deganat de Polítiques, de Lletres i de Comunicació per aquest ordre de gravetat) per tal de propiciar l’enfrontament entre la comunitat estudiantil.
L’ocupació del rectorat es pot interpretar com una sortida molt intel·ligent i alliçonadora per part de les Assemblees d’Estudiants de no trencar el que els deganats han volgut: el companyerisme i la confiança. Després de fer molta pedagogia sobre què vol dir participar i com va explicar un estudiant “si no fas política, te la fan”. Una lliçò de responsabilitat de la qual poden prendre bona part de la comunitat universitària la qual ha demanat el restabliment de l’ordre públic a qualsevol preu contra el seu propi estudiantat en nom de la defensa de valors democràtics i després d’haver permés amb silenci còmplice la censura, maltractament i assetjament dels estudiants des del 4 de març de 2008.
Debats
Encara no hi ha cap comentari.