//
Uncategorized

La veritable cara de la UAB.SA.

quancostalartdelauabsaFa uns mesos el Vicerectorat d’Estudiants de la UAB va anunciar la realització d’una obra d’art al campus encarregada a l’artista que s’havia fet “famós” per dibuixar amb sorra la cara d’en Obama.Es tracta d’un nou “programa” de foment de l’activitat artística que inclou: fins a quatre messos d’estància pagada al campus, una beca de 8.000 euros i fins a 10.000 euros més per a desenvolupar el projecte. (Font: Programa Creador en residència de la UAB)

La pregunta del millió: quans diners destina la UAB a beques per als seus estudiants?

Els mestres del màrketing de la UAB segurament van pensar: “hum, potser aquest seria un bon de d’efecte per fer rebombori i neteja d’imatge del campus en els dies previs a les Jornades de Portes Obertes… amb una mica de sort coincideix amb la investidura de l’Obama … “I efectivament, el dia que l’Obama era anomenat president de l’univers, un grup d’estudians de la UAB van decidir fer una salutació propagandística als estudiants de les portes obertes:

2

Nota de premsa rebuda ahir a Especial Bolonya:

“Aquest assolellat matí, un grup d’artistes han aportat la seva pinzellada autònoma, retocant amb gran destresa el “rostre de la UAB”. Es tracta d’un retrat de grans proporcions (15x10m) fet a ordenador i plasmat en carbonet sobre un

a de les parets de la plaça cínica de l’Autònoma de Barcelona. Dues persones s’han despenjat d’un edifici per anar modificant subtilment els diferents trets d’aquesta cara, feta per Jorge Rodríguez. Aquest singular personatge va ser l’encarregat de realitzar la cara del nostre recent president electe negre, al territori del Fòrum de la incultura.

D’aquesta manera la nova cara UAB S.A. mostra la realitat actual de la universitat, marcada per la privatització i la repressió al moviment estudiantil, però també per una lluita constant i frontal per una universitat lliure i popular”.

3

Debats

16 thoughts on “La veritable cara de la UAB.SA.

 1. És al·lucinant com parleu amb propietat de coses que no són certes. Ser creador en residència no vol dir viure a la UAB, vol dir treballar per a realitzar un projecte a la UAB. El Jorge Rodríguez-Gerada no ha viscut a la Vila Universitària.
  Us animo a que visiteu la seva web i veieu el seu treball, així potser us adoneu de l’oportunitat que hem perdut de gaudir d’una obra d’art feta per un artista com ell. A més, la cara de l’Autònoma és el resultat de la fusió de 100 cares de voluntaris, professors, treballadors i sobretot estudiants com nosaltres que han posat la seva il·lusió perquè aquest projecte es fes realitat. Però no només això. Darrera d’aquesta cara hi ha el treball de quatre mesos no només de l’artista, sinó d’estudiants que en concepte de becaris han fet un gran esforç, creant programes d’ordinador i escanejant rostres de gent. Això que va passar ahir és una mostra més de la intolerància, el feixisme i la poca educació i respecte que mostreu per la gent que no pensa com vosaltres. Destrossar una cosa d’aquesta manera és això. Em sembla molt bé que no estigueu d’acord amb els diners que s’ha gastat la UAB en aquest projecte, però això no vol dir que pogueu anar destrossant les coses dels altres d’aquesta manera. A més, no se si això ho teniu en compte, però els diners que es gasta la UAB anualment en treure les vostres pintades és molt més elevat del que ha costat aquest projecte artístic.

  Posted by Arantxa | 22 gener 2009, 12:24 pm
 2. això no és destrossar una obra d’art, és arreglar la vertadera cara de la UAB: expulsió d’estudiants, mossos que carreguen i li obren al cap a estudiants, aplicar un pla que privatitza les universitats públiques a cop de decret, etc.

  hipocresies les mínimes, gràcies!

  Posted by estudiant | 22 gener 2009, 12:47 pm
 3. Hola,
  Em dirigeixo a vosaltres en representació del SEIM (Sindicat d’Estudiants Independentistes de Matadepera). Ens interessaria molt poder fer una conferència a l’institut sobre el Pla de Bolonya i també sobre les activitats que s’han fet o s’estan fent a la UAB (o les altres universitats).
  Us sembla possible que algú de vosaltres es posés en contacte amb mi (l’adreça de correu) i en parléssim? Trobem necessari que la gent dels instituts s’enteri del que està passant i aquesta manera la trobem força bona per aconseguir-ho. Es tractaria que s’expliqués resumit què és el Pla de Bolonya (tenint en compte que serà per nois i noies de 13 a 17 anys), què s’ha fet a la UAB els dies passats, què es vol fer, etc.

  Esperem resposta!

  Moltes gràcies!

  SEIM.

  Posted by Laura | 22 gener 2009, 1:04 pm
 4. Hola,
  Em dirigeixo a vosaltres en representació del SEIM (Sindicat d’Estudiants Independentistes de Matadepera). Ens interessaria molt poder fer una conferència a l’institut sobre el Pla de Bolonya i també sobre les activitats que s’han fet o s’estan fent a la UAB (o les altres universitats).
  Us sembla possible que algú de vosaltres es posés en contacte amb mi (l’adreça de correu) i en parléssim? Trobem necessari que la gent dels instituts s’enteri del que està passant i aquesta manera la trobem força bona per aconseguir-ho. Es tractaria que s’expliqués resumit què és el Pla de Bolonya (tenint en compte que serà per nois i noies de 13 a 17 anys), què s’ha fet a la UAB els dies passats, què es vol fer, etc.

  Esperem resposta!

  Moltes gràcies!

  SEIM.

  Posted by Laura | 22 gener 2009, 1:08 pm
 5. Em sembla que la única CARA visible és la de la tirania. La tirania dels que us heu erigit com a veu de la resta d’estudiants per manifestar la vostra disconformitat al Pla de Bolonya; i per fer-ho heu optat per tots els mitjans, fins que heu arribat a mostrar el que sou: uns ignorants.
  Sota la bandera de la llibertat, heu trepitjat la llibertat de l’altre. I des de la ignorància, creieu-me, no es planta CARA a Bolonya.

  Posted by algú | 22 gener 2009, 2:46 pm
 6. En resposta a Arantxa:

  1.- Si el company artista -que té menys problemes que tu a l’hora de valorar l’acció- no viu a la Vila Universitària no sé exactament que vol dir “residència a la UAB” i si la UAB és profundament obscurantista amb la pasta que llença en autobombo (com aquesta) no és problema nostre ni de la gent d’Especial Bolonya.

  2.- Si has estat treballant com a becària sense contracte o bé reclames els teus drets, o bé vas al cura, o bé t’ho menjes amb patates per tonta i insolidària.

  3.- Si d’esperança i il·lusió va la cosa, deixa de mirar-te la panxa i les teves beques frau (perque treballes no és cap altre cosa escanejar 100 imatges i perque tú, accepant-lo destruixes llocs de treball) comença per mesurar qué és més important: defensar el dret a un ensenyament públic a l’abast de tothom, el dret a la llibertat d’expressió – en definitiva, la democràcia al campus- o les teves especulacions de nena bona.

  4.- El senyor artista, si tan alternatiu és i tan xaxi, potser hauria de prendre conciència de que la situació al campus de l’Autònoma no és gens normal i que l’art ha d’estar al servei de la gent i no de la institució, la mateixa que ha perseguit, crimninalitzat, asetjat i colpejat als seus propis clients -dic, estudiants-.

  Felicito a les persones que arrisquen el seu benestar i la seva comoditat per lluitar per un mon més just i en aquest cas als que s’han despenjat per possar en evidència que el tots els que els dieu feixistes lluiten tant per la vostra llibertat d’expressió com per la seva, pel seu futur, i el vostre. I et recordo que sis han estat expulsats.

  La mateixa llibertat d’expressió que et trobes a totes les webs d’assemblea a on tothom pot dir qualsevol barbaritat. Proba de fer-ho a la web de la UAB. Quants comunicats de les assemblees has pogut consultar a la intranet o al porta de la UAB? Cap ni un.

  PD. A la postguerra els poetes de dretes parlaven d’amor i de coses boniques. Els d’esquerres estaven morts o exiliats. L’art no esta per a sobre de tot, abans les persones.

  Posted by DemokraticPower | 22 gener 2009, 6:00 pm
 7. Ja és hora de parar de fer el ridícul i perdre el temps “visibilitzant” el conflicte, o millor dit, creant-lo i portant-lo al límit com ha passat últimament a la UAB.

  Això és “acció-reacció” i no va enlloc. I per cert, això ja no és art, ara és propaganda política.

  Rentar les pintades d’un sindicat concret també comporta malbaratament de recursos. Fins i tot diria, que la comunitat educativa estaria més d’acord en gastar-s’ho amb una obra com aquesta que amb les pintades. Tot i que és una suposició…

  Posted by Joan Gil Oliveras | 23 gener 2009, 7:44 am
 8. Veient que el vostre argument és sempre el mateix i no sou capaços d’entendre que heu privat de la llibertat d’expressió d’altres persones de la universitat, vosaltres que tan defenseu la llibertat i la tolerància, és inútil que arribeu a entendre el nostre punt de vista igual que nosaltres entenem i respectem el vostre. També és inutil que enteneu que rectificar, a vegades, és de savis. Només dir-vos que aneu al blog de l’assamblea de lletres de la UAB i llegiu els comentaris de la gent.
  Tampoc em sembla bé que parlis sense saber, perquè el fet d’haver treballat de becaris per aquest projecte no vol dir haver-ho fet sense contracte ni precàriament. A més aquests becaris són de l’Edifici d’Estudiants, no només exclusivament d’aquest projecte. Però bé, seguiu inventant coses, que veig que us agrada molt.

  Posted by Arantxa | 23 gener 2009, 7:51 am
 9. Entiendo a Arantxa y a toda esa gente que ha dado su tiempo y esfuerzo en realizar esa cara, pero estoy de acuerdo totalmente con DemokraticPower.

  Y sobre que ese acto fue una muestra de intolerancia, poca educación y poco respeto…, por supuesto lo fue. Pero lo era más esa cara de UAB.

  Si yo fuera el artista, estaría orgulloso de la nueva cara.

  Posted by Nuria | 23 gener 2009, 9:29 am
 10. Arantxa dijo: “A més, la cara de l’Autònoma és el resultat de la fusió de 100 cares de voluntaris, professors, treballadors i sobretot estudiants”

  UAB SA.

  Insisto, es genial la nueva cara xD

  Posted by Nuria | 23 gener 2009, 9:35 am
 11. Gil,

  Escriu una carta al director de la Vanguardia perque et contractin en plantilla, estas fent molt bé el teu paper equidistant – tot i que la equidistància de vegades no és justa, mira amb Palestina-.

  La cobertura que ha fet la UAB de les Jornades de Portes Obertes aixó sí que és política i la paguem tots.

  http://www.uab.cat/servlet/Satellite/NOTICIES/Detall-d-una-noticia/Els-nous-graus-de-la-UAB-generen-gran-interes-1090226434100.html?noticiaid=1232609150716

  Si l’Equip de Govern no fos un censor no caldria fer pintades, és la manera de comunicar que permet la institució. I a mi tampoc m’agrada que la meva matricula sigui per contractar policies, secretes i seguretes al campus. Això fa més mal que totes les pintades juntes: porten armes, per si t’en havies oblidat.

  Arantxa, ets tu la que et negues al diàleg. Si puc llegir les opinions i barbaritats que hi ha al blog de lletres és perque és PLURAL i esta al servei de TOTS els estudiants, no només dels que agraden a la Degana, és clar.

  Posted by DemokraticPower | 24 gener 2009, 10:57 am
 12. DemokraticPower: Un “artista resident” no vol dir que visqui al lloc on treballa, de la mateixa manera que un “DJ resident” no es queda a dormir a la discoteca quan ha acabat la sessió…això no és “oscurantisme”, és cultura general.

  Posted by Lluís | 27 gener 2009, 7:36 am

Trackbacks/Pingbacks

 1. Retroenllaç: 3,2,1: JORNADES DE PORTES OBERTES!!! « Especial Bolonya - 22 gener 2009

 2. Retroenllaç: La Verdadera Cara de l’Autònoma « ASSEMBLEA D’ESTUDIANTS DE CIÈNCIES I BIOCIÈNCIES - 27 gener 2009

 3. Retroenllaç: UAB esborra mural antimilitarista de la Facultat de Lletres « Especial Bolonya Tot sobre l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - 27 Setembre 2009

 4. Retroenllaç: Mur de les lamentacions, “apostrofat”? | Fartografia - 27 febrer 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 154.494 visites
gener 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Join 12 other followers