//
Uncategorized

Desallotjament Rectorat UB amb Mossos: ¿democràcia?¿legitimitat? Estat policial

CONCENTRACIÓ A LES 20h  PLAÇA UNIVERSITAT

CONTRA LA REPRESSIÓ, PER L’ENSENYAMENT

6 detinguts, desenes de ferits

Tancada a la Central87653_boloniaubdetenciones180309

Bolonya.org

Octaveta12279_0_cargaoctaveta-concentracio-18-marc

Vídeos de la càrrega a plaça universitat:

http://blip.tv/file/1891138

http://www.vilaweb.tv/?video=5596
http://www.vilaweb.tv/?video=5597
http://www.acn.cat/webACN/index.do
http://www.3cat24.cat/video/1092139

Declaracions del Dídac Ramírez. Els rectors comparteixen guions.

La vanguardia

Los Mossos también cargan contra fotógrafos y periodistas durante el enfrentamiento con los estudiantes.El cuerpo policial ha obstruido el trabajo informativo de los medios a golpes de porra

Estudiants i professors titllen l’actuació policial de “franquista”
Els partits demanen explicacions a Saura

Garmendia diu que els anti-Bolonya “no són prou representatius” per negociar-hi

3cat24 fotografies

El País (vídeo i fotografies)
http://www.elpais.com/fotogaleria/Desalojo/Barcelona/

http://www.elpais.com/articulo

16:08
El rector de la UB demana ajuda ‘als polítics i al Parlament’ per resoldre el conflicte
Directe!cat Política
15:49
Brutal desallotjament policial dels estudiants tancats al rectorat de la UB
CGT Catalunya Noticies
15:34
De matinada i sense trucar, els mossos desallotgen els estudiants tancats a la UB
Llibertat.cat Portada
14:56
Incertesa a la UAB després del desallotjament a la UB
Agència Catalana de Notícies Àmbit Metropolità
14:20
Les càrregues contra els estudiants que protesten pel desallotjament de la UB s’escampen pel centre de la ciutat
L’ACCENT.CAT Països Catalans – Actualitat Social
14:09
Càrregues de la policia al centre de Barcelona contra grups d’estudiants de la UB
Vilaweb Vilanova de Sau
13:17
Dures càrregues en el desallotjament de l’ocupació de la UB
L’ACCENT.CAT Portada

13:11
La policia dissol amb contundència els estudiants concentrats davant la Universitat de Barcelona
Vilaweb La Bisbal d’Empordà

El periódico:12279_0_carga17

REPRESSIÓ POLICIAL A ESTUDIANTS SENSE PRECEDENTS. Concentració a les 20h a Plaça Universitat de Barcelona

Debats

8 thoughts on “Desallotjament Rectorat UB amb Mossos: ¿democràcia?¿legitimitat? Estat policial

 1. CONCENTRACIÓ I RODA DE PREMSA 20H PLAÇA UNIVERSITAT

  Us enviem un vídeo de la càrrega d’aquest mati de lliure difusió.

  Davant les declaracions que el Rector de la UB ha fet a la premsa referint unes “línees vermelles” volem manifestar el següent:

  * – La inexistència d’aquests fets violents al rectorat atribuïts per part del senyor Ramírez.
  * – Sempre ha estat possible el diàleg amb els estudiants ocupants del recinte
  * – Que la ocupació del rectorat en cap cas ha impedit el normal desenvolupament de la docència.
  * – Si algú ha restringit el pas han estat els cossos de seguretat contractats pel mateix rectorat, no pas els estudiants que han fet d’aques sempre un espai de treball i denúncia, obert per a la societat a la qual ha de servir la universitat.

  Demanem als mitjans de comunicació que abans de divulgar rumors interessats, constrastin la veracitat dels fets esmentats sense detalls pel Rector, uns fets que relata sense gaire informació però que ja ha tingut més ferits i produït més alteracions de l’ordre acadèmic que la imaginaria causa del desallotjament i l’apallissament d’estudiants.

  La total irresponsabilitat declarada pel Rector per a governar la Universitat de Barcelona i del Conseller Huguet per tornar a responsabilitzar a a les universitats, posen de manifest:

  * – La voluntat política de silenciament i repressió impune de les veus crítiques dins de l’ensenyament superior
  * – La manca de democràcia real al servei de la ciutadania i no de la casta política.
  * – La nul·la voluntat de diàleg institucional.

  Per aixó, exigim la dimissió de Dídac Ramírez per manipulador, per no cumplir amb la seva paraula i per permetre l’apallisament d’estudiants dins dels recintes universitaris.

  Així mateix, la dimissió del Conseller Huguet i la Comissionada Palmada, i especialment del rector de la UPF, Moreso, president de l’ACUP i que ha demostrat un talant autoritari més propi d’un campament castrense o de “1984”que no pas de la societat del coneixement.
  Exigim la dimissió del Conseller d’interior, Joan Saura, per la seva política de repressió del dret d’expressió, manifestació i reunió i dels moviments socials contestataris i per braç executor de la cortina de fum de sang i violència dels rectorats i governs mancats d’arguments per defensar la privatització de l’ensenyament.

  _________________________________________________________________

  MANIFEST CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL AL MOVIMENT ESTUDIANTIL

  Avui, 18 de març del 2009, a la matinada, els cossos antiavalots de la Generalitat per ordre del rector Didac Ramirez i el conseller d’ICV-EUA Joan Saura, han desallotjat a cop de porra les estudiants que ocupaven el Rectorat de la UB desde feia 4 mesos. El desallotjament s’ha dut a terme sense previ avís i de forma violenta. Els primers estudiants han sortit il·lesos i han estat gravats per una càmara, però els darrers, quan ja no estava essent gravat en sortit amb nombroses contusions i lesions. Alguns estudiants que s’han ressistit de forma pacífica, agafant-se entre ells i evitant que els arroseguessin, han estat imputats per desobediència civil, amb una previsible pena de 6 mesos a 3 anys de presó.

  Com a resposta davant aquests actes de repressió directa i de violència policial inadmissibles i inconcebibles en una societat avançada i democràtica, hi ha hagut una convocatòria de concentració pacífica i roda de premsa a les 11:30h a Plaça Universitat, davant l’edifici històric.

  La concentració ha congregat més de 1000 estudiants. Poca estona després, una munió de furgonetes dels mossos, prop de de 400 efectius d’antidistrubis, han carregat contra els estudiants asseguts i amb les mans alçades, fent-los retrocedir per Gran Via. La càrrega ha ocasionat diversos ferits, que han hagut de ser atesos pels serveis mèdics, entre ells alguns amb fractures òssies, punts de sutura, contusions i hematomes. Sis estudiants han estat detinguts i vuit retinguts, segons fonts policials.

  Els estudiants, desplaçats del punt original de concentració i un gran nombre d’estudiants aliens a les assemblees que han presenciat els fets, s’han organitzat espontàniament en una manifestació i s’han dirigit cap el Comissionat d’universitats. Alla un nombre exagerat d’antidisturbis, més de 460 els esperaven i han carregat sistemàticament contra els estudiants que volien demanar explicacions als responsables polítics i que demanaven la dimissió, tant dels rectors que integren l’ACUP com dels consellers Saura i Huguet. S’han produït carregues successives dels mossos que han anat disgregant els estudiants al llarg de 5 travessies de l’Eixample. Els mossos han anat perseguint i carregant de manera sistemàtica i brutal contra els estudiants que ja no només dispersats i desconcentrats, sinó esgotats i espantats, miraven de fugir al llarg de l’Eixample amb l’objectiu de reagrupar-se.

  Aquesta actitud no respon a cap lògica de manteniment de l’ordre, sinó a una voluntat directa de les autoritats de castigar físicament als estudiants mobilitzats, i així dissuadir-los de la seva actitud crítica.

  Per tots aquests motius us convoquem a una concentració unitària i multitudinària, que abarqui a tota la societat, a les 20h a Plaça Universitat.

  Posted by tancadalacentral | 18 Març 2009, 12:04 pm
 2. Aquest matí hem assistit a una nova entrada dels cossos policials a una universitat. Cap a les 6 de la matinada, els Mossos d’Esquadra han desallotjat de manera brutal l’edifici del Rectorat de la UB, ocupat des del passat dia 20 de novembre després de la manifestació estudiantil universitària. Però no ha estat aquesta l’única actuació policial. Els Mossos d’Esquadra han tornat a carregar fins a dos cops (cap a quarts de nou i cap a quarts d’una) la concentració que s’havia organitzat de manera espontània davant de l’edifici, i un altre cop a l’edifici del Comissionat d’Universitats i Empresa, després que ells mateixos permetessin l’entrada. De fet, a hores d’ara encara hi ha càrregues a diferents sectors de la ciutat com el Raval i l’Eixample.

  Davant d’aquests fets, des de l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres volem denunciar la rbrutal repressió que s’està duent a terme contra el moviment estudiantil que demana una moratòria de l’aplicació del Pla Bolonya acompanyada de l’obertura d’un debat real amb tota la comunitat universitària, i la readmissió dels companys expulsats i la retirada de l’amonestació pública per la resta d’expedientats. Un cop més, la resposta a la petició de diàleg han estat porres i càrregues policials, detinguts i ferits.

  També volem denunciar públicament la censura política que està aplicant el rectorat de la UAB i el deganat de la nostra facultat, aplicant un protocol de premsa on es prohibeix grabar i fer fotografies als mitjans de comunicació si no és amb permís del rectorat i controlant totes les declaracions que es fan, incloent les dels i les estudiants. Aquesta situació de censura és més pròpia d’un estat dictatorial i policial que no d’una universitat democràtica.

  Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB

  Bellaterra, 18 de març de 2008

  Per a qualsevol informació, podeu trucar al 629 55 45 48 (Sergi Caravaca)

  Posted by Especial Bolonya | 18 Març 2009, 1:52 pm
 3. A continuació us fem arribar el manifest llegit a la roda de premsa del dia 18 de març, arran el desallotjament del rectorat de la UB. També s’ha llegit el manifest d’anti- repressió fet públic el dilluns 16, de moviments socials, professorat i PAS. podeu accedir-hi a l’enllaç: http://www.movimentssocialsiestudiants.wordpress.com

  Avui, 18 de març del 2009, a les 5:30h de la matinada, els cossos repressius de la Generalitat han desallotjat el Rectorat ocupat de la Universitat de Barcelona.

  A les 5:30h aproximadament, 12 furgonetes i 5 cotxes dels Mossos d’Esquadra han irromput a l’edifici històric del rectorat de la UB, que ha estat ocupat, sense incidents, durant 4 mesos per les estudiants mobilitzades. El desallotjament s’ha realitzat sense previ avís, de manera violenta, quan una centena d’estudiants estàven dormint a l’interior de l’edifici. Algunes estudiants han resultat ferides, i han hagut de ser atesos pels serveis mèdics. Al mateix temps, els Mossos d’Esquadra han grabat a totes les residents per a ser posteriorment identificats i hi han hagut 9 imputades per una desobediència civil dubtosa.

  Un cop totes les estudiants han estat fora de l’edifici històric, davant la concentració d’estudiants, professorat, PAS i mitjans de comunicació, els antiavalots dels mossos d’esquadra no han dubtat en carregar violentament contra una assemblea pacífica realitzada com a acció simbòlica a la plaça Universitat. L’execució s’ha dut a terme amb contundència i una exagerada repressió, ja que han estat detingudes sis companyes i vuit retingudes segons fonts policials, i n’han ferit a una vintena durant la càrrega. A part, els cossos de seguretat de paisà s’han encarregat d’identificar i detenir de manera improcedent les estudiants que anaven posteriorment cap a la facultat de filosofia i lletres del Raval.

  Avui, un cop més, s’ha fet palesa la repressió, política i policial, que estan patint de manera reiterada les estudiants crítiques amb la reforma universitària. Ens trobem davant una situació límit, en una setmana hem vist com els Mossos d’Esquadra entraven a una universitat pública en quatre ocasions, la majoria de cops acompanyades d’una repressió violenta injustificada. Sembla mentida que a aquestes altures de consolidació d’un estat democràtic encara es registri un comportament del govern típic de l’època franquista, ja que situacions com aquesta sols venen encaminades per la repressió política de les veus dissidents, i no per un comportament autoritari que de forma manipuladora s’atribueix als estudiants.

  Fins el moment, el rectorat ocupat per les estudiants ha estat un focus d’atenció per ser un espai de debat i diàleg amb les veus crítiques del moviment estudiantil, a part de que fins al moment s’havia mantingut una cordial relació amb l’equip rectoral. Aquest, prometia una vegada i una altra la seva voluntat de diàleg amb les ocupants, reiterant sempre que no permetria en cap cas l’entrada de les forces policials al recinte universitari. No obstant, avui s’han trencat aquestes relacions per sorpresa, deixant palesa que la voluntat conciliadora del rector sols rau en paraules buides de contingut i falses promeses.

  Deixant de banda la veu dels estudiants que han utilitzat les vies democràtiques del referèndum per aconseguir el diàleg, el raonament del rector, Dídac Ramírez, és que l’entrada dels mossos d’esquadra queda totalment legitimada perquè s’estava fent malbé la imatge de la Universitat de Barcelona. En les urnes, el vot a favor de la paralització del procés per a obrir un debat real va ser el massiu, rondant el majoria dels casos el 90% amb una participació mai vista. Malauradament, aquests resultats han estat totalment desestimats per les institucions universitàries, deixant clar que tot i els intents d’accedir pels mitjans institucionals, la resposta a les demandes de diàleg és nul·la.
  Després de la roda de premsa de dilluns 16, on tots els moviments socials, i gran part del professorat tant universitari com de secundària, van mostrar la seva solidaritat amb els estudiants, i la repulsa explícita de la repressió policial a les universitats, el rector fent cas omís a aquestes reivindicacions socials i populars, soluciona amb l’estètica i l’ètica franquista les veus contraries a les seves intencions.

  Finalment, davant la situació viscuda en els últims dies, i especialment, les últimes hores. Exigim la dimissió immediata de el rector de la UB Dídac Ramirez, el president de l’ACUP Josep Joan Moreso, el conseller Josep Huguet i el conseller Joan Saura.

  Anunciem que aquesta tarda es convoca una concentració protagonitzada per tota la societat a les 20h davant l’edifici històric de la UB.

  No cedirem davant la repressió.

  Posted by Especial Bolonya | 18 Març 2009, 1:53 pm
 4. CONCENTRACIÓ I RODA DE PREMSA 20H PLAÇA UNIVERSITAT

  Us enviem un vídeo de la càrrega d’aquest mati de lliure difusió.

  Davant les declaracions que el Rector de la UB ha fet a la premsa referint unes “línees vermelles” volem manifestar el següent:

  * – La inexistència d’aquests fets violents al rectorat atribuïts per part del senyor Ramírez.
  * – Sempre ha estat possible el diàleg amb els estudiants ocupants del recinte
  * – Que la ocupació del rectorat en cap cas ha impedit el normal desenvolupament de la docència.
  * – Si algú ha restringit el pas han estat els cossos de seguretat contractats pel mateix rectorat, no pas els estudiants que han fet d’aques sempre un espai de treball i denúncia, obert per a la societat a la qual ha de servir la universitat.

  Demanem als mitjans de comunicació que abans de divulgar rumors interessats, constrastin la veracitat dels fets esmentats sense detalls pel Rector, uns fets que relata sense gaire informació però que ja ha tingut més ferits i produït més alteracions de l’ordre acadèmic que la imaginaria causa del desallotjament i l’apallissament d’estudiants.

  La total irresponsabilitat declarada pel Rector per a governar la Universitat de Barcelona i del Conseller Huguet per tornar a responsabilitzar a a les universitats, posen de manifest:

  * – La voluntat política de silenciament i repressió impune de les veus crítiques dins de l’ensenyament superior
  * – La manca de democràcia real al servei de la ciutadania i no de la casta política.
  * – La nul·la voluntat de diàleg institucional.

  Per aixó, exigim la dimissió de Dídac Ramírez per manipulador, per no cumplir amb la seva paraula i per permetre l’apallisament d’estudiants dins dels recintes universitaris.

  Així mateix, la dimissió del Conseller Huguet i la Comissionada Palmada, i especialment del rector de la UPF, Moreso, president de l’ACUP i que ha demostrat un talant autoritari més propi d’un campament castrense o de “1984”que no pas de la societat del coneixement.
  Exigim la dimissió del Conseller d’interior, Joan Saura, per la seva política de repressió del dret d’expressió, manifestació i reunió i dels moviments socials contestataris i per braç executor de la cortina de fum de sang i violència dels rectorats i governs mancats d’arguments per defensar la privatització de l’ensenyament.

  Posted by Especial Bolonya | 18 Març 2009, 1:53 pm
 5. MANIFEST CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL AL MOVIMENT ESTUDIANTIL

  Avui, 18 de març del 2009, a la matinada, els cossos antiavalots de la Generalitat per ordre del rector Didac Ramirez i el conseller d’ICV-EUA Joan Saura, han desallotjat a cop de porra les estudiants que ocupaven el Rectorat de la UB desde feia 4 mesos. El desallotjament s’ha dut a terme sense previ avís i de forma violenta. Els primers estudiants han sortit il·lesos i han estat gravats per una càmara, però els darrers, quan ja no estava essent gravat en sortit amb nombroses contusions i lesions. Alguns estudiants que s’han ressistit de forma pacífica, agafant-se entre ells i evitant que els arroseguessin, han estat imputats per desobediència civil, amb una previsible pena de 6 mesos a 3 anys de presó.

  Com a resposta davant aquests actes de repressió directa i de violència policial inadmissibles i inconcebibles en una societat avançada i democràtica, hi ha hagut una convocatòria de concentració pacífica i roda de premsa a les 11:30h a Plaça Universitat, davant l’edifici històric.

  La concentració ha congregat més de 1000 estudiants. Poca estona després, una munió de furgonetes dels mossos, prop de de 400 efectius d’antidistrubis, han carregat contra els estudiants asseguts i amb les mans alçades, fent-los retrocedir per Gran Via. La càrrega ha ocasionat diversos ferits, que han hagut de ser atesos pels serveis mèdics, entre ells alguns amb fractures òssies, punts de sutura, contusions i hematomes. Sis estudiants han estat detinguts i vuit retinguts, segons fonts policials.

  Els estudiants, desplaçats del punt original de concentració i un gran nombre d’estudiants aliens a les assemblees que han presenciat els fets, s’han organitzat espontàniament en una manifestació i s’han dirigit cap el Comissionat d’universitats. Alla un nombre exagerat d’antidisturbis, més de 460 els esperaven i han carregat sistemàticament contra els estudiants que volien demanar explicacions als responsables polítics i que demanaven la dimissió, tant dels rectors que integren l’ACUP com dels consellers Saura i Huguet. S’han produït carregues successives dels mossos que han anat disgregant els estudiants al llarg de 5 travessies de l’Eixample. Els mossos han anat perseguint i carregant de manera sistemàtica i brutal contra els estudiants que ja no només dispersats i desconcentrats, sinó esgotats i espantats, miraven de fugir al llarg de l’Eixample amb l’objectiu de reagrupar-se.

  Aquesta actitud no respon a cap lògica de manteniment de l’ordre, sinó a una voluntat directa de les autoritats de castigar físicament als estudiants mobilitzats, i així dissuadir-los de la seva actitud crítica.

  Per tots aquests motius us convoquem a una concentració unitària i multitudinària, que abarqui a tota la societat, a les 20h a Plaça Universitat

  Posted by Especial Bolonya | 18 Març 2009, 1:54 pm
 6. http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090318/53662514512/los-mossos-tambien-cargan-contra-fotografos-y-periodistas-durante-el-enfrentamiento-con-los-estudian.html

  http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=291:desallotjada-locupacio-de-la-ub-contra-bolonya&catid=51:societat&Itemid=88

  http://www.elpais.com/articulo/sociedad/antibolonia/toman/centro/Barcelona/desalojo/rectorado/elpepusoc/20090318elpepusoc_4/Tes

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=596196&idseccio_PK=1021

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596204

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596222

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596229

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596239

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596224

  http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idtipusrecurs_PK=7&idnoticia_PK=596230

  http://www.europapress.es/catalunya/noticia-rectores-catalanes-manifiestan-apoyo-ub-desalojo-estudiantes-20090318170544.html

  http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090318/53662504922/el-conseller-de-universitats-apoya-al-rector-de-la-ub-en-el-desalojo-de-estudiantes.html

  http://www.europapress.es/catalunya/noticia-profesores-administrativos-ub-rechazan-desalojo-edificio-historico-ub-20090318152431.html?rel

  http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090318/53662401716/el-desalojo-de-la-ub-desencadena-disturbios-entre-estudiantes-y-mossos-en-el-centro-de-barcelona.html

  http://www.contraindicaciones.net/2009/03/brutalidad-policial-contra-los.html

  http://www.kaosenlared.net/noticia/lluita-per-lensenyament-public-desallotjament-ub-i-vaga-lensenyament-1

  http://www.tv3.cat/videos/1092159/Els-professors-donen-suport-als-estudiants

  http://www.tv3.cat/videos/1092129/El-rector-ordena-desallotjar-la-UB

  http://www.tv3.cat/videos/1091179/Aldarulls-per-Bolonya-a-la-placa-Universitat

  http://www.tv3.cat/videos/1092529/Ramirez-No-he-tingut-mes-remei

  http://www.tv3.cat/videos/1092169/Enfrontaments-i-tensio-a-la-Universitat-de-Barcelona

  http://es.noticias.yahoo.com/9/20090318/tso-varios-heridos-en-una-nueva-carga-po-5bc9ac5.html

  http://www.soitu.es/soitu/2009/03/18/info/1237385808_413455.html

  http://www.telecinco.es/informativos/sociedad/noticia/862782/862782

  http://www.publico.es/espana/210756/mossos/cargan/nuevo/estudiantes/catalanes/protestan/plan/bolonia

  http://www.cuatro.com/noticias/noticias/oleada-de-protestas-estudiantiles-en-barcelona-por-el-desalojo-de-un-grupo-antibolonia/20090318ctoultpro_11/

  http://www.misexta.tv/home/1_0/0/404995

  http://www.misexta.tv/home/1_0/0/404995

  Posted by companya | 18 Març 2009, 2:29 pm
 7. Des de la Universitat de la Laguna a Tenerife ens solidaritzem amb tots els estudiants que participaven en la trobada PACÍFICA en el moment del desallotjament dels estudiants anti-Bolonia que ocupaven el Rectorat de la UB. Veure aquestes imatges ens remou l’estómec!!!

  Posted by Anna | 18 Març 2009, 4:03 pm

Trackbacks/Pingbacks

 1. Retroenllaç: Desallotjament del Rectorat de la UB i repressió policial « interseccion[e]s - 18 Març 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 154.494 visites
Març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Join 12 other followers