//
convocatòria

Manifestació 26 de Març 20h Plaça Universitat

cartel26m2

ACTUALITZACIÓ 26/03/2009 17h

Manifestar-se per les Rambles és legal.El TSJC va fallar a favor d’una manifestació de la Coordinadora per la Llengua el 2003 (e-notícies)

‘Evitarem l’enfrontament amb els Mossos d’Esquadra’. Roda de premsa Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (Vilaweb)

Els Mossos haurien filtrat material fals per justificar la seva actuació (Directe.cat)

Una vintena de professors i PAS es tanca a l’edifici històric de la UB (Vilaweb)

L’Assemblea de Medicina a la manifestació 26M (Tancada a la Central)

Més mostres de solidaritat (Tancada a la Central)

Es tanca el rectorat de la Universidad Autonónoma de Madrid

Comunicat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)  -en relació informacions mossos sobre el nen de 10 anys-

Materials

+ informació:

bolonya.org

NOVETAT!

Els quaderns de la CAE

Comparativa grau i llicenciatura

Què és Bolonya (EEES)…

si sóc un futur estudiant.
… si sóc llicenciat.
… si sóc enginyer.
… si sóc estudiant de Màster.
… si sóc becari
… si sóc PDI
… si sóc PAS
Bolonya en 5 minuts

Vull saber més…

Origens
Promotors
Documents oficials
Textos d’anàlisi
Informes oficials
FAQs
Bolonyapèdia
Mites i llegendes

Debats

3 thoughts on “Manifestació 26 de Març 20h Plaça Universitat

 1. Comunicat de l’assemblea d’estudiants de la facultat de ciències de l’educació al deganat de la facultat
  + info:http://assembleaeducacio.blogspot.com/

  Aquest matí un grup d’estudiants de la facultat ha ocupat l’edifici del deganat de la facultat. Degut al context de repressió continuada i violenta que està patint el moviment estudiantil, l’acció es porta a terme per manifestar el punt insostenible en què es troben les institucions universitàries en haver arribat a l’extrem d’ordenar i permetre l’actuació policial violenta contra els i les estudiants.

  També manifestem el nostre malestar per la poca voluntat real de diàleg de les institucions universitàries amb els i les estudiants i la hipocresia i criminalització del moviment estudiantil que han mostrat des de fa mesos.

  Per tot això, exigim al deganat de la facultat els següents punts:

  1. Que es declari insubmís a l’EEES i a la LOU i obri un procés de diàleg real amb tota la comunitat universitària sobre la reforma dels plans d’estudi.
  2. Que declari legítims els resultats dels diferents referèndums celebrats a la UdL, UdG, UAB, UPF, UB i UPC i en demani la materialització, que reflexa la voluntat majoritària dels votants de congelar el procés d’aplicació de l’EEES i d’obrir un procés de debat sobre el futur de la universitat.
  3. Que condemni la repressió policial, violenta i coactiva patida pels i les estudiants des que van començar les protestes i es posicioni en contra de la decisió d’amagat del rector de la UB d’ordenar el desallotjament de l’edifici del rectorat i les posteriors càrregues policials en resposta a les protestes pacífiques que es duien a terme a Barcelona el passat 18 de març.

  La setmana passada es va demanar al deganat el seu posicionament vers l’actuació policial del dimecres 18 de març. La seva resposta ha estat un comunicat descafeïnat en que es feia referència a diversos aspectes del diàleg i en que, a més, se sumava al comunicat dels rectors i rectores en que es citava, textualment, el “diàleg constant amb tots els col·lectius” i es defensava la “lliure expressió de les idees” en contraposició a la repressió patida pel moviment des de les institucions.

  És per això que exigim un nou posicionament vers l’actuació repressiva policial.

  Posted by Especial Bolonya | 25 Març 2009, 3:01 pm
 2. COMUNICAT ASSEMBLEA DEL RECTORAT DE LA UB
  + info:http://tancadaalacentral.wordpress.com/

  L’assemblea de l’ocupació del rectorat de la UB us hem convocat per transmetre la nostra valoració dels fets dels darrers dies:

  Entenem el desallotjament del rectorat com una clara manca de voluntat de diàleg per part de les autoritats acadèmiques. Segons el rector, Dídac Ramírez, s’ha desallotjat el Rectorat en motiu d’uns successos ocorreguts a una altra facultat i que no es poden relacionar amb l’ocupació del rectorat, ni amb Bolonya, ni amb les assemblees; ens sembla lamentable. Ramírez, per altra banda, declara que l’objectiu del desallotjament és recuperar l’ús públic de l’edifici; precisament durant l’ocupació, l’ús públic no es va veure afectat sino potenciat per tota la comunitat universitària, diferents moviments socials i totes aquelles ciutadanes que van participar en les postres activitats.

  Però a banda que la justificació del desallotjament és patètica, també cal valorar alguns aspectes del procediment seguit:

  El primer és que en les diferents converses tingudes amb l’equip rectoral, sempre per tractar qüestions de caire logístic, se’ns va prometre que els mossos no entrarien a l’edifici històric. A més, tampoc vam rebre cap avis previ per part del rectorat anul·lant així la possibilitat d’una sortida voluntària.

  Per això entenem que l’actitud subjacent a aquestes accions és un rebuig a un diàleg sincer sobre el procés de Bolonya i l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, fet que també es demostra en la manca de debats en el si de la universitat així com el fet que totes les ocasions que s’han tingut per parlar sobre la reforma universitària han estat una pantomima.

  Tant la violencia policial dins del Rectorat com a fora són un clar exemple de fins a quin punt les autoritats polítiques i acadèmiques, consellers, president i rectors estan disposades a violar els pricipis de les societats en democràcia avançada, com son els drets inqüestionables de la llibertat d’expressió, manifestació i reunió. Tot plegat per imposar a cop de porra un conjunt de reformes amagades sota el nom de Bolonya que ens porten a la privatització de les universitats i a la desaparició de l’educació com a un bé públic.

  Per això, i sense voler aprofundir en les persecucions i pallisses que es van produir al llarg del dimecres gris de la setmana passada…

  Condemnem una vegada més l’acció policial, més pròpia d’èpoques pre-democràtiques.

  Denunciem, ja no només l’informe policial en que es justifica l’acció, sinó la impunitat i indiferencia amb que els governants, suposadament d’esquerres, acepten les versions d’una part implicada sense contrastar ni demanar testimonis de les persones que estaven a l’altre banda dels escuts i les porres.

  Condemnem a l’Ajuntament per tancar els metros 15 min. abans dels disturbis, fet mostra de conivència amb la voluntat de convertir la zona on s’estaven produint les mobilitzacions en una ratonera.

  Per tant demanem la dimissió de Ramirez, Saura, Moreso i Huguet

  Davant això, els estudiants ens estem organitzan per donar una resposta legal, una denuncia colectiva, on elaborarem un relat exhaustiu dels fets del dimecres gris argumentat amb fotos, vídeos, atestats médics i testimonis.

  Per acabar, anunciem que les estudiants participarem de manera activa a la manifestació del dissabte 28 i aquesta tarda es decidirà a la reunió de la CAE si convocarem vaga i manifestació per aquest dijous.

  Assemblea del Rectorat de la UB

  Posted by Especial Bolonya | 25 Març 2009, 3:03 pm
 3. Joves de tot Europa es solidaritzen amb els i les estudiants de Catalunya

  Els i les estudiants de Catalunya no estem sols, joves de tot Europa ens han fet arribar la seva solidaritat, condemnant la repressió i renovant el seu compromís per construir una Universitat pública, gratuïta i de qualitat, en els seus respectius països. La solidaritat de la resta de la joventut d’Europa, l’alegria amb què segueixen les nostres mobilitzacions pacífiques, i la consciència de compartir uns objectius comuns amb l’estudiantat del vell continent ens donen força i esperança per continuar amb les mobilitzacions.

  La “Declaració de la Joventut Europea: Solidaritat amb els i les estudiants de Catalunya”, impulsada per l’àrea d’Internacional de la CJC- Joventut Comunista, ha estat signada per organitzacions juvenils d’onze països diferents, alguns propers com França i d’altres tan llunyans com Azerbaidjan.

  Més enllà de la signatura, representants de totes aquestes organitzacions juvenils ens han fet arribar desenes de missatges en què ens transmeten el seu anàlisi però també el seu afecte. Des de França, Sebastien Marie, ens recorda que al seu país també s’estan mobilitzant contra la liberalització de l’ensenyament superior. Des de Grècia, Yiannis Gkiokas, considera que la repressió de les mobilitzacions estudiantils, forma part d’una política europea contra els drets democràtics i en particular, contra els drets dels i les joves a l’educació i el treball, especialment en aquest període, en què el capital s’ha tornat més agressiu per que els pobles i la joventut paguin la seva crisi. O des de Bèlgica, Jouwe Vanhoutteghem assegura que les nostres mobilitzacions són encoratjadores per a la resta de joventut que lluita contra la mercantilització de l’ensenyament.

  Per a més informació, a continuació podeu llegir l’edició catalana de la Declaració- també podeu consultar-la a education.joventutcomunista.org-. Des de la Joventut Comunista, encoratgem als i les estudiants de Catalunya a organitzar-se per tal de construir un futur millor, aquesta és la millor manera de tornar la solidaritat que ens han donat!

  Declaració de la Joventut Europea: Solidaritat amb els i les estudiants catalans

  Arrel de la implantació del Pla Bolonya a l’estat espanyol, els i les estudiants de Catalunya s’estan mobilitzant per tal d’aturar el procés i iniciar un debat entorn al model de universitat pública que necessita la societat catalana. Les greus deficiències del finançament de les Universitats catalanes i la manca de transparència del procés d’implantació de Bolonya a Catalunya, sumades a l’actitud pacífica i la voluntat integradora del moviment han permès que les reivindicacions estudiantils comptin amb un suport majoritari.

  Fruit de les mobilitzacions i les nombroses tancades d’estudiants , la Universitat de Barcelona (la Universitat amb més estudiants de Catalunya) es va veure obligada a realitzar un referèndum el 26 de febrer en què es preguntava a l’estudiantat “S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?”. El 91,3% dels estudiants van votar-hi a favor, demostrant la legitimitat dels i les estudiants que lluiten per una universitat pública gratuita i de qualitat.

  Lluny de respondre a les aspiracions dels i les estudiants, la resposta a la força del moviment ha estat la força de la repressió: en primer lloc mitjançant el violent desallotjament dels i les tancades a la Universitat de Barcelona i en segon lloc dissolent les múltiples manifestacions multitudinàries a cops de porra, també multitudinàries, deixant un balanç de centenars de contussionats. La repressió té com a objectiu estigmatitzar la pacífica resistència a la mercantilització de la universitat, desencoratjar als i les estudiants a continuar mobilitzant-se i acabar amb un moviment estudiantil que posa en perill les aspiracions del capital.

  Els i les joves dels països d’Europa fem nostres les reivindicacions dels i les estudiants de Catalunya, la lluita de la joventut catalana és, també, la nostra lluita. Per això volem mostrar la nostra solidaritat amb el moviment estudiantil català, i manifestar el nostre compromís a construir plegats i plegades una educació pública.

  Solidaritat amb els i les estudiants de Catalunya,

  Lluitem per una educació pública, gratuïta i de qualitat!

  CJC – Joventut Comunista de Catalunya

  FGCI – Federazione Giovanile Comunisti Italiani

  YCLG – Young Communist League Georgia

  Left Front – Communist Youth Alliance of Hungary

  Young Communist League Azerbaidjan

  COMAC – Jeunes du Parti du Travail de Belgique

  MJCF- Mouvement des Jeunes Communistes de France

  KNE – Κομμουνιστική Νεολαία Ελλαδας

  FDJ – Freie Deutsche Jugend

  UJCE- Unión de Jóvenes Comunistas de España

  GC- Gioventù Comunista Svizzera

  KJÖ- Kommunistische Jugend Φsterreichs

  English version:

  As a consequence of the implementation of Bolonian Plan in Spain, the students of Catalonia are leading big demonstrations in order to stop the process, and instead start talking about the public university model that Catalan society needs. The deep financial deficiencies of Catalan public universities and the Bolonian Plan’s lack of honesty has generated majority support for the students movement, which has shown the ability to develop a pacificist and integrative attitude.

  Several demonstrations and faculty occupations forced the University of Barcelona (the main University in Catalonia) to organize, on February 26th, a referendum where students were asked the following question: “Does the Bolonian process have to be stopped in order to start discussing a new process for public universities?”. 91.3% of the students voted YES, which legitimized the struggle for a public, free, and good quality university.

  Instead of being answered politically, the movement’s strength has been met with repression. he police’s violent entrance into the occupied university, and the repression of subsequent demonstrations, has resulted in the injury of hundreds of students. The aim of the repression is to put an end to pacifist resistance against the privatization of university by discouraging the students to continue the struggle ­­ a struggle that endangers the Capital’s aspirations.

  As European youth, we agree with the Catalan students’ claims. We consider the struggle of Catalan youth to be our struggle as well. For that reason, we show our solidarity with the Catalan movement, and our commitment for building together a public education.

  Solidarity with Catalan students!

  We struggle for a Public, Free and Good Quality Education for all!

  CJC – Joventut Comunista de Catalunya

  FGCI – Federazione Giovanile Comunisti Italiani

  YCLG – Young Communist League Georgia

  Left Front – Communist Youth Alliance of Hungary

  Young Communist League Azerbaidjan

  COMAC – Jeunes du Parti du Travail de Belgique

  MJCF- Mouvement des Jeunes Communistes de France

  KNE – Κομμουνιστική Νεολαία Ελλαδας

  FDJ – Freie Deutsche Jugend

  UJCE- Unión de Jóvenes Comunistas de España

  GC- Gioventù Comunista Svizzera

  KJÖ- Kommunistische Jugend Φsterreichs

  Posted by Especial Bolonya | 26 Març 2009, 12:24 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

 • 154.534 visites
Març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Join 12 other followers

%d bloggers like this: