//
33+15

L’ofensiva de l’Equip de Govern de la UAB contra els estudiants que lluiten per la universitat pública s’ha traduït en 33 expedients disciplinaris i 15 estudiants imputats penalment per la UAB per “desordres públics” (de 6 messos a 3 anys de presó). Els 15 estudiants han estat cridats a declarar en base a un llistat facilitat per la pròpia UAB.

La repressió política a la UAB

Com a premi a les mobilitzacions contra l’aplicació de Bolonya al campus de la UAB, l’Equip de Govern de la UAB liderat per Lluís Ferrer i Caubet, va regalar pel pont de Sant Joan 33 expedients disciplinaris a les Assemblees de Facultat de la UAB. Expedients disciplinaris segons una normativa preconstitucional (1954, es pot consultar a sota) i que pretenent corregir males conductes tals com “manifestarse contra la institución” o manca de “probidad” (honradesa,…). Les mesures correctores que es corresponen implican la expulsió a perpetuitat o temporal del centre d’estudis, el centre universitari o fins i tot el districte universitari (ara és únic per a tot l’Estat espanyol).

COM SÓN ELS EXPEDIENTS?

Els 33 expedients es divideixen en tres grans grups o models estandaritzats:

  • Expedients pel dia 18 d’abril reunió del Consell de Govern.
  • Expedients pel dia 29 i/o 30 de maig, Junta Permanent de Lletres.

Estructura. Una descripció general dels fets i a continuació l’imputació d’una, dues o tres faltes greus bé de manifestació contra la institució o bé de probitat o les dues modalitats.

Aqui podeu llegir un model d’expedient, en aquest cas, referent als dies 29 i 30 (el grup més nombròs).

Les persones expedientades han demanat la nul·litat del procediment i en tot cas, de tirar endavant han presentat un conjunt de manifestacions prèvies a qualsevol tipus de declaració sobre els fets, a les quals es demana per sobre de tot, el lliurament de tota la documentació de cada expedient per tal accedir a una defensa amb les garanties que reconeix el propi reglament franquista.

Roda de premsa de denúncia amb la presència de professorat de la UAB davant la Conselleria d’Innovació Universitat i Empresa. 1 de Juliol de 2008

MATERIALS

octaveta-octubre-08-1

Material divulgatiu octubre 2008

Entrades relacionades:

Deixa un comentari

RSS Uni Riot (Itàlia)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

  • 157.123 visites
Mai 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors