//
Uncategorized

UAB: La CGT impugna l’alteració del calendari acadèmic de Lletres

imagen-017La secció sindical de la CGT a la UAB ha impugnat davant el Degà en funcions de Lletres – Joan Serrallonga-  i el Rectorat de la UAB -al rector en funcions i a la rectora electa, Ana Ripoll-  la decisió feta pública el dia 17 de Desembre per la Degana de Lletres (Elena Estalella) d’alterar el calendari lectiu”per tal de poder recuperar la part de docència perduda” (veure comunicat sencer a sota). Aquesta mesura supossa la pèrdua de la setmana blanca prèvia als exàmens i un increment de la jornada del professorat de la Facultat bona part del qual va impartir docència durant l’ocupació però a altres espais del campus de la UAB (Facultat de Medicina, entre d’altres).

[Fotografia: Pancarta amb els resultats del Referèndum realitzat per l’Assemblea de Lletres, no vinculant, sobre l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Clickar per veure imatge ampliada]

La impugnació feta per la CGT al·lega que la decisió unlilateral del Deganat violenta les competències delegades a la Junta Permanent de Facultat (art.15.e i 15.v) i sol·licita la suspensió de la mesura “a l’espera de determinar si la decisió s’ajusta als termes establerts a la legalitat vigent”. D’altra banda, sol·licita al Rectorat la documentació referent a l’Acord de la Comissió del Consell de Govern que dona el vist i plau a aquesta mesura. La impugnació es remitida al Degà en funcions per baixa d’Elena Estalella i a l’espera d’elecció d’un nou degà/na. Es poden consultar els documents íntegrament aqui. O bé consultar la web de la CGT-UAB

No és el primer cop que les decisions del deganat de Lletres es veuen en entredit en els darrres messos. La convocatòria de Junta Permanent dels díes 29 i 30 de Maig (origen dels “fets de lletres” objecte de la majoria dels expedients disciplinaris i de les sis expulsions d’estudiants) així com la Junta Permanent a la qual es van aprobar la majoria dels títols de Grau de la Facultat de Lletres es troben en contenciós administratiu per vulneració de drets fonamentals, després d’esgotar sense èxit les víes de recurs internes de la UAB, així com la mediació del Síndic de Greuges.

El Comunicat de la Degana de Lletres i antecedents

Antencedents

El dia 21 de novembre la Assemblea de Lletres és ocupada per l’estudiantat de la facultat després d’una assemblea de 200 persones (164 vots a favor, 3 en contra i 11 abstencions) i una setmana de preparació logística. L’ocupació pretén obrir un espai de formació i informació intensiu sobre la reforma de la universitat i demana la cel·lebració d’un referèndum legal i vinculant sobre l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior, la dimissió de la Degana – Elena Estalella- per la seva responsabilitat en l’apallissament i ferides a més de 50 estudiants al pati de lletres així com l’assetjament als legítims representants de l’Assemblea de Lletres escollits als òrgans de Govern de la Facultat, … , la publicació de la situació econòmica de la UAB i les mesures de finançament establertes per a l’aplicació de la reforma universitària i la retirada incondicional dels expedients disciplinaris contra 31 estudiants de la UAB i del procés penal al qual la UAB ha imputat a 15 estudiants de la UAB.

Duest setmanes després, l’ocupació de la Facultat es va refrendar mitjantçant un referèndum realitzat amb la col·laboració de totes les sensibilitats estudiantils de la Facultat (pro i antiocupació, i possicions intermitjes) i la votació individual i secreta es va realitzar al costat de les urnes per a l’elecció del nou rector/a.

Aquesta alteració va ser la resposta davant el resultat del referéndum fet per l’Assemblea de Lletres (òrgan reconegut al Reglament de la Facultat com a representant legítim dels estudiants) al qual es va decidir continuar l’ocupació fins l’últim dia del calendari lectiu del primer trimestre.

Comunicats del Deganat de Lletres

El Deganat va decretar l’aturada acadèmica i després va notificar aquesta mesura per a la “recuperació de docència”.

“El calendari acadèmic de la Facultat de Filosofia i Lletres queda modificat, a petició del Deganat i per ordre del rector, per tal de  poder recuperar part de la docència perduda:

•Llicenciatures :
o classes del 7 al 30 de gener
o exàmens del 2 al 20 de febrer
o començament del segon semestre el 23 de febrer.
•Graus:
o Classes i avaluacions fins el 20 de febrer
o començament del segon semestre el 23 de febrer.

Els coordinadors de titulació i els coordinadors dels màsters d’acord amb els professors adequaran la modificació del calendari acadèmic en funció de la situació de la docència per cursos i/o per grups d’assignatures a cada titulació.

Cordialment

Helena Estalella i Boadella “

Degana”

Debats

5 thoughts on “UAB: La CGT impugna l’alteració del calendari acadèmic de Lletres

  1. Una competència dlegada no pot ser exercida per un altre òrgan. El que si pot fer és l’organ que té la competència pot fer l’advocació, sempre motivada i comunicada a la part afectada, o revocar-la. Això requereix la reunió formal de l’òrgan si és col3lectiu.
    Si la competència estatutària és del Consell de Govern, és aquest el que la pot delegar en un altre òrgan col·lectiu, mai unipersonal. Si és del rector, només la pot delegar en un òrgan unipersonal. Imagino que deu ser una delegació del consell de govern a la Junta, i per tant no la pot exercir la degana.
    Parlo desconeixent el reglament específic.

    Posted by Enric I. Canela | 11 gener 2009, 2:29 pm
  2. Una pregunta: per què no poseu també les fotos de les vostres agressions? Per sort, els diaris sí que les van mostrar. Us hauria de caure la cara de vergonya per protestar ara per l’allargament del calendari, quan no era possible fer classe per culpa vostra i ja es veia que ho seguiria essent abans de vacances, quina manipulació constant! Ah, per cert, l’origen dels “fets” va ser la vostra primera ocupació per la força d’una minoria el dia 4 de març.

    Posted by alumna fotografiada sense consentiment per okupes | 12 gener 2009, 3:14 pm
  3. Estimada senyora, entenc que per la vostra edat no haurieu d’escriure amb tanta passió, el seu cor pot patir, de la mateixa manera que pateix la democràcia i la societat al tenir que conviure amb elements com vosté que respalden els càstigs col·lectius (fins i tot contra els treballadors de la Facultat, com és l’alteració del calendari acadèmic) per desacord amb els acords democràtics dels òrgans legítimament representants de l’estudiantat (l’Assemblea, reglament de Facultat de Lletres) i refrendat en referèndum.
    Sisplau no es descuidi la medicació, que tanta ira junta no pot ser bona per al cos.

    Posted by DemokraticPower | 13 gener 2009, 6:22 am

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: 28 estudiants i cinc organitzacions polítiques demanden a la UAB per vulneració de drets fonamentals « La repressió política a la UAB - 15 gener 2009

  2. Retroenllaç: CARTA A LA DEGANA DEL SEGON SINDICAT DE PAS A LA UAB « Especial Bolonya - 22 gener 2009

Deixa un comentari

RSS Uni Riot (Itàlia)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

  • 157.108 visites
gener 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors