//
Uncategorized

Primavera calenta: Acció, coordinació i ressó internacional de les lluites contra la mercantilització de l’ensenyament

Països Catalans

Barcelona

Avui comença una vaga de fam a iniciativa del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) al campus de la UAB en protesta contra l’Espai Europeo d’Ensenyament Superior. Més informació a l’Accent.

Concentració de rebuig a l’actuació dels Mossos d’Esquadra a la Pompeu.

Font: Vilaweb

Font: Vilaweb

Girona: La direcció de l’IES Jaume Vicens Vives impedeix una protesta dels estudiants

Lleida: Carta oberta a Blanca Palmada sobre la constitució de la nova Taula Nacional per a la Universitat Pública

Illes:La Junta de Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB rebutja el màster per la formació del professorat

Alacant: Debat 26 de Febrer sobre l’EEES amb la Sindica de Greuges com a moderadora

collageBarcelona: Coordinació intersectorial: instituts, universitat, moviments socials, PAS i PDI

Aquest cap de setmana s’han trobat més de 100 persones de diferentes assemblees universitàries, a més de prop de 20 assemblees d’instituts dels Països Catalans al rectorat ocupat de la UAB, coincidint amb el tercer mes d’ocupació i autogestió de l’espai. La trobada ha estat un éxit i ha permés fer reflexions conjuntes per enfrontar l’estratègia de mobilitzacions durant el segon semestre: agitació in crescendo cap a la data conjunta de mobiiltzació pel 12 de març. Diumenge va ser el dia dedicat a la confluència entre secundària, universitats i moviments socials. La socialització de la lluita i la confluència entre sectors socials afectats per la liberalització dels serveis públics, l’encariment de la vida i les conseqüències de la crisi pren forma.

Així, el cap de setmana vinent, el PDI i PAS de les universitats públiques catalanes està cridat per debatre i trobar punts en comú per l’acció conjunta, dissabte 28 de Febrer també al Rectorat de la UB. Aqui podeu trobar els detalls de la convocatòria.

Internacional: articles, crides, manifestacions i ocupacions.

Fírgoa publica un article d’un professor mexicà amb un títol prou explícit : “Tratados de libre comercio, educación y educación superior” aquest text es va presentar al 2006 al Foro Internacional de la UNESCO “El Nexo entre Políticas y Ciencias Sociales” .

“2009: Any de definicions de l’ensenyament superior” , Article publicat al bloc de Roberto Rodríguez .

Davant l’agenda internacional de trobades institucionals, aquest article fa un repàs de les properes reunions de negociació i discussió en matèria educativa a escala internacional, de les quals destaquen la reunió de la Conferència de la UNESCO  programada pels dies del 6 al 8 de juliol a París, anomenada  “ Les noves dinàmiques de l’educació superior” i la següent ronda de l’EEES a Lovaine del 28 al 30 d’Abril.

Estat espanyol

La Complutense congela su plantilla y limita las horas extraordinarias ante la falta 83, 2 millones de euros (Europa Press).

Estat francès

Precisament a l’Estat francés, Iniciatives semblants  a les desenvolupades al Principat sorgeixen a l’àmbit internacional: a l’Estat Francès es convoca una trobada transversal de professorat  de primària, secundària i universitats pel dia 5 de Març. Més info

I la Coordinadora Nacional Universitària, convoca jornada de mobilització estatal per la derogació de la LRU (LOU a l’Estat francés) pel dia 19 de Març. Llegir comunicat sencer. Traducció al català

sorbonneLa setmana passada la Sorbona, que porta tres setmanes en vaga, va estar ocupada durant unes hores fins que va ser dessallotjada per la policia. Al crit de “vaga general”, “resistència” i “Sarko, dimissió”. Aqui podeu veure un video amb el manifest llegit pels estudiants.

Video ocupació de la Sorbona

A Kaos en la Red es publica un article que explica en qué consisteix la reforma contra la qual lluiten els investigadors de l’estat francés, amb el suport de l’estudiantat:La lucha contra la privatización de la universidad y la investigación en Francia continúa. L’Autre Campagne, fa un any i escaig va fer un documental amb la participació de investigadors, estudiants predoctorals i sindicalistes per tal de donar compte de la situació de la universitat pública francesa: Universités, le grand soir“. La fitxa tècnica del documental es pot consultar a la web de la campanya., a on també es pot mirar “la universitat en perill en cinc actes”.

D’altra banda, Attac France va publicar fa unes setmanes un article resum sobre les reformes universitàries: “L’ensenyament superior a l’ull de l’huracà“. Traducció al català.

Finlàndia

D’altra banda a Finlàndia davant l’anunci de reforma de la llei universitària (new Universities Act)comencen les mobilitzacions: una manifestació amb 1.500 persones a Helsinki. La reforma incideix en l’autonomia financera de la universitat i tot i que manté la gratuïtat dels estudis superiors per als autòctons, comena a introduïr taxes per als estudiants estrangers.

Cobertura informativa exhaustiva a Fírgoa. Aqui podeu llegir la notícia sencera en anglés segons fons oficials així com seguiment als diaris finessos. Traducció al català.

Nordamèrica

A l’altre costat de l’Atlàntic, a Canadà, manifestacions per la manca de finançament públic de les universitats. Traducció al català Als EUA, la Universitat de Vermont denuncia la retallada de personal universitari ,

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

  • 157.114 visites
febrer 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors