//
comunicats, convocatòria, recull

Recull Manifestació 26 Març (II)

88406_cartell_crisi_pe

Fent un exercici d’intel·ligència de primer ordre, la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants, els sindicats i organitzacions estudiantils que lluiten contra Bolonya, el professorat i totes les persones que van anar a la manifestació d’ahir van deixar amb el xiringuito i sense festa a:

  • Els Mossos d’Esquadra i la policia en general, que porta una temporada de bones notícies.
  • Als periodistes de morbo i sang, que parlaven de “desafiament” i de “provocació” en referència al dret social a manifestar-se per la vía pública i reivindicar les Rambles com un espai popular no d’ús privatiu per al turisme.
  • A l’ultradreta que quan es queda cada cop més sola, aïllada, minoritària i sense arguments democràtics, s’aburreix soberanament.

Les declaracions dels dies previs deixen en evidència el total divorci entre el poble que diuen representar i al qual diuen defensar: el Parlament català, a la Tura, al conseller Huguet. Per no dir els rectors : unes escriuen articles buits de contingut (Ana Ripoll, rectora de la UAB) , d’altres ja criminalitzen a la CGT, (Moreso, rector de la UPF), o es queden en total evidència sobre les raons per fer ús de la força (Dídac Ramírez, rector de la UB).

Deixant de banda que segons els Mossos d’Esquadra, l’espectacle de l’altre dia va ser una confabulació interestelar on els periodistes s’automutilen davant les càmeres, els nens, les mares, els pares i tothom són “perroflautes” dignes de fumigació. Per a les autoritats acadèmiques de les universitats del Principat els estudiants ja no són estudiants: són un problema de desordre públic. I la reacció política ex-post increíble:

Desprès diuen que l’estudiantat no en sap, però davant d’aquest espectacle polític/acadèmic, la legitimitat moral i democràtica d’aquests responsables d’allò públic és propi d’un joc de trileros, d’aquells de les Rambles.trilero

Un petit diccionari per entendre les seves declaracions:

Ús privatiu de l’espai públic. Un grup d’estudiants fa un campament al rectorat de la UB, obert al públic, per denunciar la manca de democràcia i expressar el seu rebuig a la política universitària. Mai el Rectorat de la UB ha estat més visitat i transitat.

ús públic de l’espai públic: un grapat de seguretes i dos turistes despistats creuen per equivocació el vestibul del rectorat-

Democràcia: votar cada quatre anys, vot ponderat on el 60% de la comunitat universitària té un 30% de la representació.

Minoria violenta: qualsevol persona que tingui criteri propi no compartit amb la institució/poder oficial. Per exemple, els que van llegir manifests al final de la manifestació: professorat, veïns de Sants i un treballador del camp del Sindicato de Obreros del Campo (SOC), sense contar amb el entre 10.000 i 25.000 manifestants que es van aplegar (xifres de mitjans oficials i de l’organtització, respectivament)

Manifestar-se: desafiar als Mossos d’Esquadra

Antiavalot: persona instruida, dialogant, amable i considerada que sovint és maltractada pels cops de cap de la gent que es llença sobre les seves porres. A la versió catalana, per seguretat ciutadana no porten identificació i parlen en castellà. Una altre especificitat: són condemnats a pressó per torturar ciutadans i els responsables polítics per protegir als ciutadans donen suport als Mossos condemnats.

Fenònem paranormal: el bus que va aparèixer al mig de la manifestació (veure vídeo de TV3). Objecte Rodat No Identificat.

diverses perles als diaris

El Periódico

EDITORIAL: ‘Los estudiantes protestan en paz’

Debats

4 thoughts on “Recull Manifestació 26 Març (II)

  1. He de reconèixer que m’heu sorprès. Xapo.

    Posted by Joan Gil Oliveras | 27 Març 2009, 9:22 am
  2. m’encanta, m’encanta, m’encanta!!!

    Posted by una mundeta | 27 Març 2009, 11:29 am
  3. La mani ha sigut tot i èxit, estic molt content, hem de poder decidir sobre coses importants amb total llibertat i consens.
    Demano a la gent solidaritat, seny i somnis.

    Posted by Ciutadà | 27 Març 2009, 2:48 pm
  4. a veure si actualitzeu!

    Posted by lolo | 31 Març 2009, 5:10 pm

Deixa un comentari

Entrades més vistes

RSS Uni Riot (Itàlia)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

RSS Frente Estudiantil Revolucionario (Argentina)

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

BOLONYA PER A BATXILLERS

  • 157.114 visites
Març 2009
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Introdueix la teva adreça per rebre els nous posts per mail.

Uneix altres 12 subscriptors